Cine este Basti Box

Copii puternici, comunitate sigură!

Existăm pentru a crea o lume în care copiii care au fost marginalizați sau defavorizați din cauza sărăciei sunt sprijiniți să ducă o viață demnă în comunități sigure. Dorim să lucrăm pentru „o societate în care fiecare copil are puterea de a-și crea oportunități pentru el și pentru alții”. O lume unde fiecare are o șansă de a-și pune în valoare calitățile, fără a fi limitați și constrânși de sărăcie sau de alte privațiuni, unde pot descoperi creativitatea.

Construim încrederea în sine

În activitatea noastră, încurajăm copiii să aibă grijă de sănătatea lor, corpul lor, să se dezvolte armonios, să se hrănească sănătos. Selecția se face de la o vârstă fragedă, lucrând continuu, cu răbdare și pasiune, pentru a construi caractere puternice din punct de vedere emoțional, fizic, spiritual și psihologic. Sportul este cheia dezvoltării corecte a copiilor. Practicând un sport precum boxul, care impune multă disciplină, coordonare și atenție, cei mici își pot face prieteni, dezvoltându-și capacitatea de a comunica. În ceea ce privește intelectul, sportul contribuie la o mai bună oxigenare a creierului, capacitatea de concentrare, ceea ce duce la un randament școlar crescut.

Boxul ca un punct de sprijin

Ne dorim pentru copiii care vin la clubul nostru să capete încredere în sine, să capete compasiune și dragoste. Să își facă un drum în viață pe care să pășească cu demnitate, cu respect de sine, care în același timp inspiră respect și celorlalți! Îi încurajăm pe aceștia, indiferent de etnie, religie sau sex, să învețe, să aibă competențe informatice, iar boxul poate reprezenta un punct de sprijin, din care să-și dezvolte cât mai multe competențe. Nu dorim să abandoneze unele părți fundamentale ale identității lor din teama de a fi judecați sau respinși. Copiii au încredere în antrenori, iar vocea lor este spiritul clubului.

Clubul sportiv Basti Box dezvoltă programe și proiecte pentru copiii care sunt legați de sportul box, educație și cultura. De asemenea, acești copii au dreptul la opinii, schimb de idei constructive, încurajare. Lucrăm cu dorința permanentă de perfecționare, de îmbunătățire a dotărilor sălii de antrenamente, pentru ca în formarea lor să nu ne împiedicăm de neajunsurile cu care au fost, din păcate, atât de obișnuiți.

Noi nu promovăm violența!

În cele mai multe cazuri, copiii din comunitățile noastre sunt expuși la violență în familie și acest lucru le dezvoltă probleme emoționale și comportamentale cu efecte dramatice pe termen lung și mediu. Ei pot să creadă că violența este normală. Vrem cu disperare, pentru toți copiii care trec pragul clubului nostru să aibă parte, măcar în sala de antrenamente, de un mediu în care este permis să viseze fără a se simți nesiguri. O lume în care copiii să se bucure de copilăria lor fără temeri sau altfel de constrângeri, decât cele autoimpuse din dorința de a fi mai bun, mai puternic, mai încrezător.

Antrenamentele sunt pentru auto-apărare

Sportul este ingredientul minune al unei vieți sănătoase, lungi și de bună calitate. Din acest motiv, sportul trebuie practicat începând cu cele mai fragede vârste. Prin sprijinul acordat de Basti Box, prin programele și proiectele noastre, vom continua să-i ajutăm pe copii, să poată lua decizii solide bazate pe alegerile lor iar ei să fie capabili să înțeleagă când este momentul potrivit pentru a lua o hotărâre.